29/03/2024
8.3 C
Novi Pazar

Abazović pozvao Đukanovića na konsultacije o spoljnoj politici

IZVOR:Beta

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović uputili su poziv predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na konsultacije o spoljnoj politici.

Kabinet Abazovića je danas saopštio da bi konsultacije bile 26. januara o povratku crnogorskih ambasadora na dužnost.

Ministarstvo spoljnih poslova je sinoć saopštilo da ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija), Vera Kuliš (Nemačka) i Nebojša Kaluđerović (SAD) nisu dzavali pozivu da dođu u Crnu Goru na konsultacije za šta je rok istekao juče.

Ministarstvo je ranije najavilo da će protiv opozvanih ambasadora koji nisu došli, pokrenuti disciplinski postupak, a potom bi im mogao prestati radni odnos.

Te ambasadore je, osim Kaluđerovića, Ministarstvo ranije opozvalo jer su, kako je tada saopšteno, “naneli štetu državi”. Opozvani su i ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić i ambasador u BiH Obrad Mišo Stanišić.

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, odbio je da potpiše opozive jer, kako je obrazložio, predloge nisu pratila objašnjenja.

Konsultacije s Đukanovićem o spoljnoj politici, piše u saopštenju Abazovića, “pokazatelj su demokratskog kapaciteta Vlade, kao i važnosti dijaloga, posebno u cilju funkcionisanja kohabitacije i rešavanja pitanja o kojima postoje različita stanovišta”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime