17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

Dve milijarde dinara za podršku preduzećima

IZVOR:Beta

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je danas da je to ministarstvo obezbedilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa finansijske podrške privrednicima.

Ona je prilikom posete pančevačkom “Tehnomarketu” izjavila da je za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme opredeljeno je 1,55 milijardi dinara, a za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara.

“Takođe, za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju opredeljeno je 150 miliona dinara, a ove godine prvi put imamo i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade, za koji smo izdvojili 100 miliona dinara”, rekla je ona.

Ministarka je objasnila da je pored programa finansijske podrške, ministarstvo obezbedilo set usluga kojim se obezbeđuje i ono što je nekima značajnije od novca, a to su neophodne informacije, besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo otvoreno je za sve inicijative i predloge za unapređenje privrednog ambijenta i otklanjanje prepreka sa kojima se privrednici susreću u svakodnevnom poslovanju.

“Upravo zato zajedno sa Privrednom komorom Srbije (PKS) u narednom periodu organizovaćemo posete privrednicima na lokalu, kako bismo čuli njihove probleme i zajednički pronašli rešenja, ali i kako bismo predstavili programe podrške Ministarstva koje će moći da koriste tokom ove godine”, kazala je Atanasković.

Predsednik PKS Marko Čadež naveo je da će Komora zajedno sa kompanijama raditi na definisanju programa podrške Vlade, usmerenih na razvoj visokih tehnologija u skladu sa potrebama privrede, na većem uključivanju kompanija u realizaciju državnih i projekata lokalne samouprave, kao i podsticanju zelene gradnje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime