28/05/2024
10.7 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Počela suđenja lekarima po tužbama direktora Bolnice

IZVOR:Beta

Prvim ročištem po tužbi vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića danas je pred Osnovnim sudom počelo suđenje hirurgu Džemailu Detancu, saznaje radio Sto plus.

Mahmutovićev zastupnik je pred sudom obrazložio tužbu kojom se Detanac tereti za uvredu ugleda i časti direktora te zdravstvene ustanove, a branilac okrivljenog odgovorio na navode tužbe, uz predlog da buduća ročišta budu otvorena za javnost.

Osim toga, dogovoreno je da se, pored Mahmutovića i Detanca, sasluša još petoro svedoka. Sudija je sledeće ročište zakazao za 24. maj.

Prema saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je privatne tužbe zbog uvrede podneo i protiv doktora Suade Gicić Skenderi, Lajle Sebečevac i Faruka Pljakića, a postupci u tim predmetima trebalo bi da počnu u narednom periodu.

Njih četvoro su deo grupe od 37 lekara specijalista koji traže da se utvrdi odgovornost rukovodstva Opšte bolnice, na čelu sa Mahmutovićem, tokom najveće krize izazvane korona virusom, leta prošle godine.

Pored zdravstvenih radnika, Mahmutović je tužio i nekoliko građana koji su se oglašavali na društvenim mrežama, a pojedina suđenja su već okončana u njegovu korist.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime