14/07/2024
29.3 C
Novi Pazar

Policajcu pet godina zatvora zbog ubistva Fahrudina Skarepa

IZVOR:Beta

Viši sud u Užicu osudio je policajca iz Tutina Raicu Beloicu na pet godina zatvora zbog ubistva 22-godišnjeg Fahrudina Skarepa, krajem septembra 2017. godine, objavio je danas radio Sto plus.

Beloica je proglašen krivim za ubistvo iz nehata,  a kako je rečeno iz Višeg suda kazna koja mu je određena je maksimalna za to krivično delo.

“Presuda nije pravnosnažna i protiv nje stranke imaju pravo žalbe”, saopštili su iz Višeg suda.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017, dok je bio angažovan u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On je osuđen zato što je pucao na vozilo koje je vozio Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio Skarepa koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Nakon hapšenja, Beloica je bio osumnjičen da je počinio ubistvo, da bi po sprovedenoj istrazi Više tužilaštvo u Užicu podiglo optužni predlog kojim je policajca teretilo za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Suđenje Beloici počelo je krajem 2019. nakon što je Vrhovni kasacioni sud predmet dodelio Višem sudu u Užicu, umesto mesno nadležnom Višem sudu u Novom Pazaru.

Viši sud u Novom Pazaru proglasio se nenadležnim kako bi se, kako su tada saopštili, eliminisala sumnja na nepristrasnost i pravičnost postupka, a zbog “otvorene medijske kampanje, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime