26/04/2024
14.5 C
Novi Pazar

Izabrani novi kandidati ispred nevladinog sektora za Savjet mladih u Novom Pazaru

Nevladine organizacije iz Novog Pazara sačinile su prijedlog kandidata za članstvo u novom sazivu Savjeta za mlade grada Novog Pazara, nakon što je prema riječima Tea Taraniša, sproveden konsultativni proces među organizacijama civilnog društva koje svoje ciljeve ostvaruju u oblasti omladinske politike.

Konsultativni proces su podržale ili su u njemu direktno učestovale sljedeće organizacije civilnog društva: Akademska inicijativa “Forum 10”, Udruženje Svetionik, Udruženje građana “Monitor”, Urban In, Forum za kreativno djelovanje – FOKRED i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Kao rezultat tog procesa zajednički kandidati/kinje organizacija civilnog društva za članstvo u Savjetu za mlade su studentkinja Amra Kamberović, pravnik Rafet Nikšić i master teološkinja Zilha Ragipović.

„Pored mladih koji će u Savjetu za mlade učestvovati na prijedlog odborničkih grupa, ovo je prvi put da će mladi predloženi od strane udruženja građana biti dio tog stručnog radnog tijela Skupštine grada. Na taj način se obezbjeđuje veća transparentnost rada lokalne samouprave i promoviše princip demokratskog učešća mladih u procesu donošenja odluka koje su za njih važne”, kazao je Taraniš.

Proces je sproveden u okviru projekta “Za novu politiku prema mladima u Novom Pazaru” koji realizuje Akademska inicijativa “Forum 10”.

Prijedlog sa imenima kandidata/kinja organizacije će uputiti Gradskom vijeću i Skupštini grada Novog Pazara.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime