28/03/2024
15.4 C
Novi Pazar

NURDOR: „Zajedno smo jači“ – Podrška za djecu oboljelu od raka

„Nadamo se i vjerujemo da smo svi iz prethodne godine, koliko god bila teška, naučili da su zajedništvo i solidarnost najveće snage svakog društva. Zato je i naš slogan ove godine „Zajedno smo jači!“

Pod sloganom „Zajedno smo jači“ Nacionalno udruženje roditelja djece oboljele od raka NURDOR, brojnim aktivnostima, obilježilo je Svjetski dan djece oboljele od raka. Čak iz  22 grada u Srbiji, kako u svom saopćenju iz Udruženja NURDOR navode,  poslana je poruka solidarnosti i važnosti zajedništva, posebno u vremenima koja pred cijelo društvo postavljaju izazove, kakva je svakako bila 2020. godina.

U sklopu poruke zajedništva u četiri grada izvedeni su nastupi podrške umjetničkih ansambala: Opere Narodnog pozorišta u Novom Sadu, Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu uz nastup čelistkinje i pijaniste, Niškog simfonijskog orkestra i Popularnog orkestra Frenk Sinatra iz Zrenjanina. Ovi značajni kulturni ansambli i institucije iz četiri grada pokazali su, kako iz Udruženja dalje kažu, koliko je važno da cijelo društvo bude osviješćeno o onima među nama koji ne mogu sami.

Foto: NURDOR

Veliki broj škola i obrazovnih ustanova uključilo se u dio akcije pod sloganom „Budi heroj – zasadi život“ u kojoj će NURDOR u toku mjeseca februara isporučiti školama više od 20.000 olovaka sa sjemenom različitih biljaka, koje će djeca uz simboličnu donaciju drugarima koji se liječe, zasaditi širom naše zemlje.

15. februara održano je i premijerno online prikazivanje predstave „Sve što ste htjeli da znate o Džoniju a niste smjeli da pitate“ – od koje će sav prihod od prodanih karata biti doniran NURDOR-u.

„Nadamo se i vjerujemo da smo svi iz prethodne godine, koliko god bila teška, naučili da su zajedništvo i solidarnost najveće snage svakog društva. Zato je i naš slogan ove godine „Zajedno smo jači!“- jer zaista svako od nas je snažniji uz podršku i niko od nas nije sposoban da uradi sam onoliko koliko možemo da uradimo zajedno. Nas svaki dan, iznova, djeca koja se liječe od malignih bolesti, uče ovome i pokazuju nam koliko smo jaki kada vjerujemo i jedni druge podržavamo”, poručuje Marija Đurović, mama liječenog djeteta i član NURDOR-a.

„Dalji planovi Nurdora i naš trenutni projekt je izgradnja nove Roditeljske kuće u Beogradu. Ta kuća će nam trajno riješiti problem smještaja svih porodica koje se liječe u Beogradu. Inače, Beograd je najveći i terapeutski i dijagnostički centar i najviše djece se upravo liječi u Beogradu. Značaj kuće je višestruk a prije svega, u njima porodice besplatno stanuju, obezbijeđen im je prijevoz do bolnice i nazad i imaju vrlo neophodnu i važnu psihosocijalnu podršku koju im Nurdor svakoga dana obezbjeđuje“, istakla je Joldan Korora, predsjednica Udruženja NURDOR.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime