16/04/2024
17 C
Novi Pazar

Neformalno udruženje Fond ul. Rajka Ackovića realizovalo projekat “Eko svijest za bolji gest”

Neformalno udruženje Fond ul. Rajka Ackovića je uz podršku Trag Fondacije sprovelo niz aktivnosti u okviru projekta “Eko svest za bolji gest”.

Projektom su realizirana predavanja i radionice iz oblasti zaštite životne sredine i ekologije za učenike osnovne škole “Ćamil Sijarić”, obezbijeđeno je nekoliko kanti za odvajanje reciklažnog otpada za spoljašnju i unutrašnju upotrebu i dvije klupe za učenike. Predavači su bili profesori sa Državnog univerziteta, prof. dr. Nataša Đorđević i asistent Bojana Veljković, kao i profesori iz udruženja “Green Love” Mira Brajković i Gordana Belić.

“Đaci su bili veoma aktivni na predavanjima i radionicama i slobodno možemo reći da su oni naši mladi ambasadori kada je ekologija u pitanju”, ističu profesori.

“Kroz projekt smo odradili i čišćenje dijela korita rijeke Trnavice koja je u neposrednoj blizini škole “Ćamil Sijarić” a u saradnji s udruženjem Volonteri NP. Učenici su na predavanjima smišljali slogane za upozoravanje javnosti, da trebamo štiti okolinu i održavati je čistom”, kazali su iz neformalnog udruženja.

„ČISTA TI JE POSTELJINA, AL’ TI JE ZAGAĐENA OKOLINA!“
„NE ZAGAĐUJ DANAS, DA BI BILO ČISTO SUTRA!“
„NE ZAGAĐUJ, VEĆ ŠUME PODMLAĐUJ!“
„ZA ČISTI ZRAK I UREĐEN PARK!“
„BEZ OTROVA I SMEĆA, ZDRAVLJA PUNA VREĆA!“
„ZA PRIRODU SE POTRUDI, UREDAN BUDI!“
„KAD DOĐE TAJ DAN, NAŠA ŠKOLA BIĆE NUMBER ONE!“

Ove poruke uz saglasnost vlasnika objekata, biće postavljene na njihovim objektima kao i na kantama koje je neformalno udruženje FOND ul. Rajka Ackovića obezbijedilo.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime