26/04/2024
13.4 C
Novi Pazar

Ministarstvo državne uprave raspisalo konkurs za uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta

Javni poziv upućen je lokalnim samoupravama za za formiranje i opremanje JUM, a za sredstva se mogu prijaviti samo gradovi i opštine koji ispunjavaju kriterijume i preduslove, kao što je taj da već imaju uspostavljene neke elektronske servise.

IZVOR:Beta

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je 40 miliona dinara za podršku gradovima i opštinama koji žele da u svojim sredinama uspostave Jedinstveno upravno mesto (JUM).

Javni poziv upućen je lokalnim samoupravama za za formiranje i opremanje JUM, a za sredstva se mogu prijaviti samo gradovi i opštine koji ispunjavaju kriterijume i preduslove, kao što je taj da već imaju uspostavljene neke elektronske servise.

Cilj projekta je, kako je navedeno, pojednostavljenje postupaka i procedura, smanjenje administrativnog opterećenja, uštede vremena i novca, kao i funkcionisanje uprave kao servisa gradjana, navode u ministarstvu.

Rok za podnošenje prijava je deset dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku”, odnosno 1. mart, a zahtev se može naći na veb-sajtu ministarstva.

Projekat uspostavljanja JUM pokrenut je pre tri godine i do sada ih je u Srbiji otvoreno 14, i to u Lazarevcu, Šapcu, Žitištu, Smederevskoj Palanci, Beloj Palanci, Somboru, Kruševcu, Vlasotincu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Rači, Pirotu, Kuršumliji i Staroj Pazovi. Go kraja ove godine JUM će dobiti i gradjani Paraćina, Topole i Kosjerića.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime