23/04/2024
7.8 C
Novi Pazar

Otvara se generalni konzulat BiH u Novom Pazaru

U saopštenju BNV se dalje navodi da je već u junu 2019. godine na prijedlog Šefika Džaferovića, Predsjedništvo BiH jednoglasno donijelo odluku da Bosna i Hercegovina otvori dva nova generalna konzulata, u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji. Planirana sjedišta konzulata su Rijeka u Hrvatskoj i Novi Pazar u Srbiji.

Vlada Srbije odobrila je otvaranje konzulata BiH u Novom Pazaru, kada je za ovu inicijativu apelovalo više institucija iz ovog grada.

Bošnjačko nacionalno vijeće u svom saopštenju podsjeća da je otvaranje generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru inicirano 11. maja 2019. godine, kada je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio Bošnjačko nacionalno vijeće i Sandžak i prisustvovao obilježavanju 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

U saopštenju BNV se dalje navodi da je već u junu 2019. godine na prijedlog Šefika Džaferovića, Predsjedništvo BiH jednoglasno  donijelo odluku da Bosna i Hercegovina otvori dva nova generalna konzulata, u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji. Planirana sjedišta konzulata su Rijeka u Hrvatskoj i Novi Pazar u Srbiji.

Bošnjačko nacionalno vijeće pozdravlja davanje saglasnosti za otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru. Otvaranje generalnog konzulata države Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, kako kažu u svom saopštenju,  je dobra vijest za Bošnjake u Sandžaku, kao i za sve Bošnjake koji žive van Bosne i Hercegovine.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime