26/04/2024
3.6 C
Novi Pazar

Projekat Poslovne ideje za razvoj raspisao konkurs za bespovatna sredstva

IZVOR:Beta

Projekat “Poslovne ideje za razvoj”, deo globalnog programa “Migracije & dijaspora” (PMD), koji se obraća osobama koje su poreklom iz Srbije a koje žive u Nemačkoj, i zainteresovani su da pokrenu sopstveni biznis u Srbiji, raspisao je konkurs za bespovratna sredstva, objavljeno je danas.

Konkurs je ove godine usmeren na realizaciju biznis ideja čiji se poslovni plan i model već nalaze u zrelijoj fazi i mogu se realizovati za šest meseci, a rok za prijavu je 13. mart, navedeno je u saopštenju.

Osobama čije poslovne ideje budu odabrane na konkursu se sa 7.000 evra bespovratnih sredstava pruža mogućnost pokrivanja troškova putovanja za istraživanje, analize tržišta u Srbiji, marketinga, pravnih i ostalih usluga.

Kako je istaknuto, ovim se podstiču ekonomski rast i transfer znanja, otvaranje novih radnih mesta i promovišu inovacije i održivi razvoj.

U ponudi je i individualna podrška za uspešan početak poslovanja, koja je dostupna i u Nemačkoj i u Srbiji.

Projekat, kako je ukazano, takođe pomaže u umrežavanju sa uspešnim preduzetnicima i osnivačima preduzeća, potencijalnim poslovnim partnerima, mrežama i inkubatorima i pomaže pri pronalaženju drugih izvora za finansiranje i/ili potencijalnih investitora.

Program “Migracije & dijaspora” u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje podržava ljude iz dijaspore čije biznis-ideje doprinose razvoju u Srbiji.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime