19/04/2024
9.7 C
Novi Pazar

KC DamaD: Podržavamo izuzetnih 8 žena

Kulturni centar DamaD iz Novog Pazara ove godine na Međunarodni dan žena podržava žene koje su profesionalno, humanitarno i aktivistički doprinele opštem dobru. Iz KC DamaD ističu da žene polažu pravo na svoj prostor u javnoj sferi i procesima odlučivanja i vođenja u svim sektorima, zajednicama i društvima – jer, kako kažu, žene imaju snagu i potencijal da pokreću i vode transformativne procese koji stvaraju promene za generacije koje dolaze.

Predstavili su osam žena koje su obilježile svojim aktivizmom 2020. godinu: Dr. Lejla Ćeranić, ljekar specijalista, infektolog, dr. Tatjana Petrović, ljekarka specijalistkinja anesteziologije i reanimatologije, Nadija Rebronja, pjesnikinja, Alma Kršić, diplomirana ekonomistkinja, direktorica filijale Halk bank u Novom Pazaru, Selma Hasić Manić, diplomirana pravnica, modna dizajnerka i aktivistkinja, Slađana Novosel, novinarka, ko-urednica Sandžak Danas, Nusreta Brunčević, diplomirana žurnalistkinja i aktivistkinja, Emina Retkoceri, aktivistkinja VOLONTERINP, učenica Medicinske škole u Novom Pazaru.

Ova kampanja je nastala u okviru projekta „Novi Pazar grad mladih – siguran i bezbjedan čak i u kriznim vremenima“ koji podržava misija OSCE-a u Srbiji.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime