22/07/2024
22.5 C
Novi Pazar

Od danas novi udžbenici na sajtu besplatnabiblioteka.com

IZVOR:Beta

Fondacija Alek Kavčić saopštila je da će na sajtu besplatnabiblioteka.com od danas biti dostupni udžbenici iz biologije i fizike za šesti razred osnovne škole.

Iz fondacije su najavili da će narednih dana na sajt postavljati udžbenike iz ostalih predmeta za peti i šesti razred osnovne škole.

“Ove udžbenike obezbedili smo u saradnji sa Zavodom za udžbenike. Svi su odobreni od strane Ministarstva prosvete i Zavoda za unapredjivanje vaspitanja i obrazovanja, i kao takvi mogu se koristiti u nastavi”, piše u saopštenju.

Navodi se da će sredinom meseca biti omogućeno i naručivanje štampanih udžbenika, “identičnog izgleda kao u knjižarama, po ceni od dva dinara po stranici, sa dostavom i PDV-om”.

Dodali su da će sa sajta ukloniti udžbenik “Matematika 7” zbog, kako su naveli, eventualnog spora autora Miloljuba Albijanića i Zavoda za udžbenike.

“Kao što smo najavljivali prethodnih meseci, sve udžbenike koje smo otkupili od Zavoda darivaćemo malim seoskim školama. Ukoliko gospodin Albijanić ne želi da se ‘Matematika 7’ poklanja, fondacija to neće ni raditi. Nema razloga da fondacija radi nešto čemu se autor protivi”, piše u saopštenju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime