30/05/2024
14 C
Novi Pazar

Filmovi Nomadland i Rocks osvojili najviše nominacija za nagradu BAFTA

Nagrade BAFTA, kao i nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America - PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America - DGA) i Zlatni globus, često su pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog američkog Oskara

IZVOR:Beta

Filmovi “Nomadland” i “Rocks” osvojili su najviše nominacija, po sedam, za nagradu britanske Akademija za film i televiziju (BAFTA), javila je agencija Frans pres.

“Nomadland” kineske rediteljke Kloi Žao, koji je već nagrađen Zlatnim globusom, nominovan je u kategoriji za najbolji film.

U toj kategoriji je nominovan i “The Father” sa Entonijem Hopkinsom (Anthony) u glavnoj ulozi starca koji tone u demenciju.

Film “Rocks” britanske rediteljke Sare Gavron (Sarah) nominovan je između ostalog za najbolju žensku sporednu ulogu.

Filmovi “Mank”, “Minari”, “The Father” i “Promising Young Woman” dobili su po šest nominacija.

U kategoriji naboljeg stranog filma nominovan je francuski “Les Miserables” (Jadnici) Ladža Lija (Lady Ly), priča o policijskoj brljotini u jednoj osetljivoj četvrti na periferiji Pariza.

Nagrade BAFTA, kao i nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA) i Zlatni globus, često su pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog američkog Oskara koji će ove godine biti dodeljen 25. aprila u Los Anđelesu.

Nagrade BAFTA biće uručene 11. aprila na svečanosti bez publike. 

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime