27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

Rožaje: Dženaza Rafetu Husoviću, dugogodišnjem lideru Bošnjaka Crne Gore

Rafet Husović, dugogodišnji lider Bošnjačke stranke i bivši potpredsjednik Vlade Crne Gore, danas je sahranjen u Rožajama.

Dženazi i ukopu prisustvovalo je više hiljada poštovalaca njegovog rada, pored kojih je i veliki broj zvaničnika iz Crne Gore, Srbije, Sandžaka, Republike Turske i drugih mjesta.

Na dženazi je pročitano i pismo predsjednika Republike Turske, Redžepa Tajjipa Erdogana, u kojem je izrazio žaljenje i uputio riječi podrške porodici Husović i Bošnjacima u Crnoj Gori.

“Rahmetli Husović zbog svojih zasluga za blagostanje, prava i slobode bošnjačke zajednice, koja predstavlja jedan vrijedan most između nas i Crne Gore, sa kojom dijelimo zajedničku historiju i kulturu i posebno zbog doprinosa multietničkoj i multikulturalnoj strukturi i njenom razvoju od obnove crnogorske nezavisnosti do danas, zauvijek će biti pamćen s ljubavlju i poštovanjem. Sa zahvalnošću ćemo se uvijek sjećati njegovog doprinosa razvoju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Turske“, navodi se u telegramu Erdogana.

„Zajedništvo mora ostati u ovom korpusu, on je to uvijek govorio. Njegova želja se mora ispoštovati, sebi sam dao za pravo da to kažem“, kazao je Reis-ul-ulema Crne Gore, Rifat Fejzić.

Husović, koji se na čelu Bošnjačke stranke nalazio od 2006. godine, bio je u dva mandata potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj, kao i ministar bez portfelja.

Rođen je 2. aprila 1964. godine, u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama, a diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini (Kosovo).

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime