24/04/2024
16.6 C
Novi Pazar

Poziv NDNV za mlade novinare i studente novinarstva

Projekat se sastoji od interkativnog online seminara, studijske posete Bosni i Hercegovini, kao i saradnje mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa prošlošću regiona

IZVOR:Beta

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) raspisalo je poziv za mlade novinare i studente novinarstva koji imaju izmedju 18 i 26 godina da se prijave na projekat “Digital Natives Combatting Dangerous Narratives in Western Balkans”.

Projekat se realizuje u saradnji sa organizacijom Zaboravljena djeca rata iz Bosne i Hercegovine uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), a njegov cilj je okupljanje mladih novinara i novinarki iz Srbije i mladih aktivista i aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine.

Projekat se sastoji od interkativnog online seminara, studijske posete Bosni i Hercegovini, kao i saradnje mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa prošlošću regiona, koji će biti emitovani u medijima i na društvenim mrežama.

Zainteresovani mladi novinari i studenti novinarstva iz Srbije više o konkursu, koji je otvoren do 5. aprila mogu saznati na portalu NDNV-a ili na društvenim mrežama ovog novinarskog udružen

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime