15/04/2024
24.4 C
Novi Pazar

Krizni štab definisao nove nove mere koje važe od sutra

Ugostiteljskim objektima je dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i dostava koja se može vršiti 24 sata dnevno.

IZVOR:Beta

Krizni štab protiv COVID-19, predložio je da od ponedeljka, 22. marta 2021.godine, od 6 ujutro, ugostiteljski objekti i tržni centri ostanu zatvoreni, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture, kao što su bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke mogu da rade do 21 čas, dok će svi ostali objekti raditi do 20 časova, po pooštrenim uslovima.

Ti uslovi podrazumevaju da svi objekti koji budu radili moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

“Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše deset osoba… Unutar fitnes centar od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od deset osoba”, navodi se u saopštenju.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo te mere, kao i postojanja kovid-redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i  dostava koja se može vršiti 24 sata dnevno.

Hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime