26/04/2024
4.9 C
Novi Pazar

Nestle: Fabrika u Surčinu svakog dana prečisti 65.000 litara vode

Kompanija vodi računa o tome da sva voda koja se vraća u vodotoke bude u potpunosti čista i ne predstavlja opasnost po okolinu.

IZVOR:Beta

Kompanija Nestle je danas objavila da njena fabrika u Surčinu svakog dana prečisti 65.000 litara vode i učini je bezbednom za korišćenje.

Nestle u Srbiji ima najsavremenije postrojenje za preradu otpadnih voda, što je ujedno i najveća lokalna investicija te kompanije, od 1,2 miliona evra.

Bunar s crpnom stanicom kapaciteta šest litara u sekundi i separator koji izdvaja ulje i mast iz kišnice, u koji je uloženo 120.000 evra, deo su infrastrukture fabrike Nestle za prečišćavanje i uštedu vode.

Nestle kaže da u poslovanju primenjuje stroga pravila za očuvanje, prečišćavanje i uštedu vode, te su 2020. godine prečišćene 24.000 kubnih metara vode.

Kompanija vodi računa o tome da sva voda koja se vraća u vodotoke bude u potpunosti čista i ne predstavlja opasnost po okolinu.

Generalna direktorka Nestle u Srbiji, Marjana Davidović, istakla je da je odgovorno ponašanje kompanije prema društvu i životnoj okolini apsolutni prioritet, pogotovo u vreme krize, a najbolja motivacija je poverenje potrošača.

Direktorka fabrike Nestle u Surčinu, Tanja Žigić, izjavila je da je Nestle modernizacijom procesa proizvodnje i investicijama u fabriku, “uspeo da napravi značajne uštede i dodatno sačuva životnu okolinu”, između ostalog smanjenjem dimenzija ambalažnog materijala, te se godišnje troši 50 tona tog materijala manje, a time je štetna emisija ugljen dioksida smanjena za 56 tona.

Navela je da je ta fabrika 2019. godine prva u Srbiji postigla cilj “Zero Waste to Landfill”, što znači da ni gram otpada iz fabrike ne završava na deponijama, već se reciklira ili koristi u druge svrhe.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime