27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Ambasadorka EU Oana Kristina Popa u Rožajama: Manjine su snaga Crne Gore

"Ohrabrujemo manjine da se njihov glas čuje bez obzira da li participiraju u vlasti, zato je ova zvanična posjeta realizovana upravo na sjeveru."

Šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, boravila je danas u zvaničnoj posjeti Rožajama gdje se sastala sa predsjednikom opštine Rožaje, Rahmanom Husovićem i predsjednikom SO Almirom Avdićem, navodi se u saopštenju opštine Rožaje.

“Rožaje je važno jer Evropska unija djeluje na teritoriji cijele zemlje a ne samo u Podgorici, sa druge strane, sjever je značajan zbog etničke raznolikosti. Manjine su snaga Crne Gore i to ćemo dodatno naglasiti kroz ovakav vid saradnje. Ohrabrujemo manjine da se njihov glas čuje bez obzira da li participiraju u vlasti, zato je ova zvanična posjeta realizovana upravo na sjeveru”, kazala je Popa.

Husović je u toku sastanka predstavio razvojne potencijale Rožaja kao i razvojne projekte koji se realizuju u službi unapređenja predispozicija za razvoj planinskog turizma i drugih grana privrede.

Delegacija EU u Crnoj Gori donirala je danas i sedam kompjutera rožajskim porodicama lošeg materijalnog stanja, koje će, shodno utvrđenom spisku, ovih dana uručivati predstavnici lokalne samouprave.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime