25/04/2024
9.7 C
Novi Pazar

Vujović: Još skoro 210 miliona dinara za projekte u 22 lokalne samouprave

Nastavljamo da potpisujemo ugovore kako bi lokalnim samoupravama što pre stavili na raspolaganje sredstva za ulaganje u nove kotlarnice, bilo gradske ili za domaćinstva, kao i u nove sadnice.

IZVOR:Beta

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovore sa 22 opštine i grada u Sriji kojima će biti dodeljeno skoro 210 miliona dinara za finansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i ložišta u domaćinstvima.

Novac za te nemane je deo budžeta kojim se finansira prelazak na ekološki čistije energente, kao i projekti pošumljavanja i ozelenjavanja javnih površina, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

“Nastavljamo da potpisujemo ugovore kako bi lokalnim samoupravama što pre stavili na raspolaganje sredstva za ulaganje u nove kotlarnice, bilo gradske ili za domaćinstva, kao i u nove sadnice, jer je to jedan od najboljih načina da sledeću grejnu sezonu sačekamo sa znatno smanjenim aerozagadjenjem koje dolazi iz ovih izvora”, rekla je Vujović.

Ona je dodala da se u narednom periodu planira raspisivanje konkursa i za eko parkove, pozivajući sve da se pripreme, spreme projekte i da konkurišu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime