26/04/2024
10.5 C
Novi Pazar

UNS bira novo rukovodstvo 29. maja

Redovni članovi udruženja imaju pravo da predlože po jednog člana za svaki organ UNS-a a u kandidacionoj komisiji su Ljiljana Smajlović, Snežana Bradić i Petar Jeremić.

IZVOR:Beta

Udruženje novinara Srbije (UNS) održaće 29. maja Izbornu skupštinu na kojoj će izabrati rukovodstvo u narednom četvorogodišnjem mandatu. 

Kako je saopšteno, na skupštini će biti predstavljen izveštaj o radu udruženja u prethodne četiri godine.

“U skladu sa Statutom Udruženja novinara Srbije, redovna Skupština se saziva 60 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za predsednika, Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor UNS-a, podnose se u roku od 20 dana od dana raspisivanja izbora”, stoji u saopštenju.

Kandidat za predsednika udruženja treba da ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, dok kandidat za člana drugog organa treba da ima potpise najmanje deset redovnih članova.

Redovni članovi udruženja imaju pravo da predlože po jednog člana za svaki organ UNS-a a u kandidacionoj komisiji su Ljiljana Smajlović, Snežana Bradić i Petar Jeremić.

Kandidature koje treba da sadrže obrazloženje, potrebne potpise redovnih članova i saglasnost kandidata, zainteresovani mogu poslati do 18. aprila na imejl press@uns.org.rs.

Aktuelni predsednik UNS je Vladimir Radomirović. 

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime