20/04/2024
13.6 C
Novi Pazar

Edin Hodžić novi predsednik Osnovnog suda u Novom Pazaru

Hodžić, koji je dosadašnji zamenik predsednika, na čelu Osnovnog suda naslediće Anu Pejčinović koja je sredinom decembra izabrana za sudiju Višeg suda - a odluku je prošle nedelje potvrdila i Skupština Srbije.

IZVOR:Beta

Predsednica Višeg suda u Novom Pazaru Slađana Čolović imenovala je danas Edina Hodžića za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u tom gradu, potvrđeno je agenciji Beta u tom sudu.

Hodžić, koji je dosadašnji zamenik predsednika, na čelu Osnovnog suda naslediće Anu Pejčinović koja je sredinom decembra izabrana za sudiju Višeg suda – a odluku je prošle nedelje potvrdila i Skupština Srbije.

Hodžić je od 2008. godine u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, u kojem je obavio pripravnički i saradnički staž.

Pravosudni ispit položio je 2011. godine, a prvi put za sudiju tog suda izabran je u aprilu 2015. godine.

Do 2019. godine sudio je u građanskopravnim sporovima, od 1. januara te godine je postupao u krivičnim predmetima, a ubrzo nakon toga postavljen je za predsednika krivičnog odeljenja.

“Obavljao je i poslove portparola Osnovnog suda, a odlučivao je i o prigovorima stranaka za povredu prava na suđenje u razumnom roku. Za svaku godinu rada ocenjen je maksimalnom ocenom”, rekli su u tom sudu.

Osnovni sud u Novom Pazaru ima 17 sudija, a Skupština Srbije bi uskoro trebalo da razmatra i predlog odluke Visokog saveta sudstva o izboru četvoro novih sudija.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime