14/07/2024
20.2 C
Novi Pazar

Lekar iz Novog Pazara: Izvode me na giljotinu bez prava na odbranu

Pljakić je za agenciju Beta rekao da je u komentaru naveo da se "Mahmutović u bolnici pokazao kao nečovek" jer je otpuštao bolesne ljude kući, "čisteći hodnike na dan dolaska premijerke i ministra, a zarad svoje fotelje".

IZVOR:Beta

Lekar Opšte bolnice u Novom Pazaru Faruk Pljakić rekao je danas da mu je uskraćeno pravo na odbranu u postupku koji je pred Osnovnim sudom protiv njega pokrenuo vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović.

Pljakić je za agenciju Beta rekao da je u komentaru naveo da se “Mahmutović u bolnici pokazao kao nečovek” jer je otpuštao bolesne ljude kući, “čisteći hodnike na dan dolaska premijerke i ministra, a zarad svoje fotelje”.

Mahmutović je Pljakića tužio jer mu je, kako je naveo u tužbi, povredio ugled komentarom na društvenoj mreži Fejsbuk, tražeći da mu isplati 200.000 dinara.

Pljakić je kazao da je postupajući sudija na pripremnom ročištu odbio sve predloge njegovog zastupnika za izvodjenje dokaza koji bi, prema njegovim rečima, pokazali da je u komentaru izneo istinu.

“Sud ne dozvoljava saslušanje svedoka, lekara i pacijenta koji potvrdjuju moje pisanje. Ne dozvoljava audio i video snimke, pisane zapise koji potvrdjuju nečovečno ponašanje Mahmutovića. Jednostavno se izvodim pred giljotinu bez mogućnosti da iznesem odbranu za ono za šta sam tužen”, rekao je Pljakić.

Sledeće ročište zakazano je za 19. maj, a na njemu će biti saslušani Pljakić i Mahmutović.

Pljakić, specijalista otorinolaringologije, jedan je od 37 lekara Opšte bolnice u Novom Pazaru koji traže da se ispita odgovornost rukovodstva te zdravstvene ustanove za lošu organizaciju rada tokom epidemije korona virusa leta prošle godine, kao i smenu Mahmutovića i njegovih saradnika.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime