29/03/2024
17.5 C
Novi Pazar

Novi konkursi za poslodavce i nezaposlene osobe u Novom Pazaru

Ovaj program namenjen je poslodavcima iz privatnog sektora, koji će dobiti jednokratnu isplatu od 225.000 dinara za upošljavanje svakog nezaposlenog sa evidencije NSZ.

IZVOR:Beta

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) u Novom Pazaru raspisala je 13 javnih poziva za direktnu podršku poslodavcima i nezaposlenim osobama, koje spadaju u teže zapošljive kategorije.

Načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja Mirza Bektović rekao je novinarima da će sprovodjenjem tih programa i mera aktivne politike zapošljavanja biti obuhvaćeno oko 600 nezaposlenih.

“Izdvojio bih konkurs samozapošljavanja, koji je namenjen nezaposlenim osobama za pokretanje sopstvenog posla i realizaciju biznis ideje, gde se dobijaju nepovratna sredstva u iznosu od 250.000 dinara. Njihova obaveza je da registruju odredjeno privredno društvo, odnosno preduzetničku radnju i da 12 meseci plaćaju sebi poreze i doprinose”, rekao je Bektović.

On je ukazao i na konkurs koji se odnosi na novo zapošljavanje, odnosno subvencije koje se odnose na zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih.

“Ovaj program namenjen je poslodavcima iz privatnog sektora, koji će dobiti jednokratnu isplatu od 225.000 dinara za upošljavanje svakog nezaposlenog sa evidencije NSZ. U teže zapošljive osobe spadaju mladi do 30 godina koji nemaju srednje obrazovanje, stariji od 50 godina, osobe koje su na našoj evidenciji duže od 12 meseci, kao i osobe sa invaliditetom”, rekao je Bektović.

On je pozvao poslodavce i nezaposlene da im se javi radi dobijanja detaljnijih informacija ili da se informišu na zvaničnom sajtu ove službe, a u cilju povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime