28/05/2024
10.7 C
Novi Pazar

Poreska uprava: Rok za izjavu o prihvatanju isplate do 5.maja

Poreska Uprava Srbije podsetila je danas privredne subjekte koji prihvataju isplatu direktnih davanja iz budžeta radi ublažavanja posledica pandemije da 5. maja ističe rok za podnošenje pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima i doprinosima za obračunski period mart 2021. godine, kao i posebne izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja.

IZVOR:Beta

Uplata direktnih davanja iz budžeta, kako se navodi, izvršiće se u maju. 

“Privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podneta pojedinačna poreska prijava o obračunatim porezima i doprinosima za obračunski period mart 2021. godine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da privrednim subjektima koji ne podnose pojedinačnu poresku prijavu o obračunatim porezima i doprinosima, odnosno koji nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, direktna davanja se isplaćuju bez davanja izjave o prihvatanju isplate. 


Više informacija, poreski obveznici mogu naći na sajtu Poreske uprave Srbije, mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno informisati na šalterima “Vaš poreznik” u 37 filijala širom Srbije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime