30/05/2024
18.9 C
Novi Pazar

Udruženje novinara Srbije osniva Klub frilensera i honoraraca

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas kolege da se učlane u Klub frilensera i honoraraca novinara, snimatelja i fotoreportera, koji će UNS osnovati 12. maja.

IZVOR:Beta

UNS je u rastućem broju frilensera i honoraraca u srpskim medijima i onih koji za strane medije rade iz Srbije, prepoznao potrebu za okupljanjem i zajedničkim angažmanom te, po mnogim pokazateljima, najugroženije grupe novinara i snimatelja, navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, UNS će kolegama bez matičnih redakcija omogućiti akreditacije za dogadjaje, pravnu zaštitu, pomoć u izradi tipskih ugovora, pomoć u osiguranju opreme i životnom osiguranju, pomoć pri otkupu radnog staža, povoljnije ugovore o korišćenju usluga mobilne telefonije i druge olakšice u radu.

“Formiranje kluba frilensera neophodan je korak za artikulisanje potreba i organizovanu borbu za ravnopravan status kolega koji trenutno rade u teškim uslovima – bez redakcija i ugovora, bez pravne i druge vrste zaštite, bez prava na akreditacije i amortizaciju opreme”, dodao je UNS.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime