27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Protesti podrške narodu Palestine širom svijeta

Mnoge države, gradovi i organizacije podržale su posljednjih dana Palestinu i javno istupili protiv izraelskog terora nad palestinskim civilima.

Građani Novog Pazara protestvovali su u subotu, protesti su organizovani i na Trgu Republike u Beogradu od strane Palestinaca koji žive u Srbiji, a organizovao se i u susjednim državama, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, na Kosovu i u Crnoj Gori.

Novopazarci su okupljeni u pešačkoj zoni nosili zastave Palestine, kao i transparente sa natpisima “Stop ubijanju djece”, “Sačuvajmo Palestinu”, “Sloboda za Palestinu”, “Stop izraelskom progonu Palestinaca”.

Foto: Haris Bronja

Skup podrške Palestini u Novom Pazaru, pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu”, organizovala je Sandžačka demokratska partija, na kojem je prisustvovao i gradonačelnik ovog grada, Nihat Biševac.

Na bedemu u Novom Pazaru istaknuta je zastava Palestine, u Sarajevu je ranije na Vijećnici projektovana zastava Palestine, a isto je učinjeno i na Starom mostu u Mostaru. Mnogi gradovi su i na taj način dali podršku Palestini.

Podrška palestinskom narodu pruža se širom svijeta, od New Yorka, preko Madrida, Balkana do Bukurešta.

Foto: Haris Bronja

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime