19/04/2024
3.5 C
Novi Pazar

Hapšenje u Beogradu zbog nelegalnih građevinskih radova

IZVOR:Beta

Pripadnici beogradske policije uhapsili su osam osoba, među kojima i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u toj opštini, potvrđeno je večeras za N1.

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića (34) i odgovorno lice za inspekcijske poslove u Gradskoj opštini Palilula D.V. (43).

Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M.M. (63), Z.R. (68), Dj.R. (62), Z.P. (62), G.P. (52) i D.L. (57), a poslednja dvojica, G.P. i D.L, terete se i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D.V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. godine do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su, zloupotrebom položaja, omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa od rušenja njihovih nelegalno izgrađenih objekata.

Oni se sumnjiče i da su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, a da su potom i iste prosledili na ozakonjenje – suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime