18/06/2024
16.5 C
Novi Pazar

Otvaranje izložbe slika Davuda Turkovića u Novom Pazaru

Izložba slika Davuda Turkovića, mladog umjetnika iz Novog Pazara, biće otvorena u petak, 11. juna 2021. godine, u 19.30, u Galeriji MMC u Novom Pazaru.

Izložba slika Davuda Turkovića, mladog umjetnika iz Novog Pazara, biće otvorena u petak, 11. juna 2021. godine, u 19.30, u Galeriji MMC u Novom Pazaru.

Davud Turković je osnovne akademske studije, smjer likovna umjetnost, završio na Departmanu za umetnost Državnog univerziteta u Novom Pazaru 2018. godine. Master akademske studije, modul slikarstvo, završio na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Trenutno je druga godina doktorskih akademskih studija na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu.

Za radove Turkovića, akademski slikar iz Crne Gore, mr. Aldemar Ibrahimović kaže:

„…On posjeduje takav likovni temperament koji je sazdan od mira, analitičnosti i znatiželje, pa nam svoju autentičnu likovnu pojavu iznosi smirenim i osmišljenim nanosima boje, bez iluzije dubine, uglavnom toplom gamom boja: pečene sijene, braon boje, svijetlog i tamnog okera, i raznih drugih nijansi koje čine harmoničnu i skladnu cjelinu…”

Davud Turković je priredio dvije samostalne izložbe van Novog Pazara, a učesnik je više kolektivnih izložbi. Član ULUS-a (od 2021.), SULU-a (od 2019.) i NULUS-a (od 2013. godine).

Ova izložba će biti njegova prva izložba u Novom Pazaru.

Galerija MMC – Plakat

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime