25/04/2024
11 C
Novi Pazar

Centar “Duga” organizovao 4. Eko festival “Ljubav je odgovornost”

Centar za djecu i mlade "Duga" organizovao je četvrti po redu Eko festival pod sloganom “Ljubav je odgovornost”.

Festival se održao u Gradskom parku, a program je obuhvatio izložbu grupnih likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola i vrtića koji su učestvovali na konkursu, likovnu koloniju polaznika likovnog ateljea i predstavljanje aktivnosti Biološko – ekološkog društva “Duga”.

Na festivalu su učestvovali novopazarski osnovci koji su imali priliku da u prijatnom ambijentu Gradskog parka, crtaju, slikaju i druže se. Svi učesnici festivala dobili su simbolične nagrade, sobno cveće i pribor za rad.

Cilj ovog festivala, kako u saopštenju Centra “Duga” stoji je da aktuelizuje pitanje ekologije i pruži priliku djeci i mladima da kroz različite umjetničke prakse i kreativni rad razvijaju ljubav ali i odgovornost prema zdravoj životnoj sredini.

“Razvoj ekoloških navika od najranijeg djetinjstva značajan je za razvoj ekološki svjesnog društva”, navodi se u saopštenju.

Ovaj program je dio godišnjih aktivnosti Centra “Duga” na polju ekologije i kao najmasovnija manifestacija u javnom prostoru koja na izvestan način sublimira sve aktivnosti na ovom polju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime