17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

NUNS: Ubistvo Milana Pantića ne sme da bude zaboravljeno

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da i na ovu godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića "opominje predstavnike vlasti, ali i podseća javnost, da ovaj zločin ne sme da bude zaboravljen i nerasvetljen".

IZVOR:Beta

NUNS navodi da je “veliki broj nerazjašnjenih ubistava i napada na novinare i medijske radnike”, kao i da “Srbija ima već predugu istoriju nasilja nad novinarima i novinarkama, te svako gušenje i zataškavanje ovakvih slučajeva ne sme da bude dozvoljeno”.

U saopštenju se navodi da je “Komisija za istraživanje ubistava novinara nadležnom javnom tužilaštvu u Jagodini dostavila veliki broj informacija koje upućuju na dokaze u slučaju”, ali da se postupak još nalazi u predistražnoj fazi.

“Podsećamo i na druge nerešene slučajeve napada na novinare. Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije je ponovo pred provstepenim sudom, slučaj novinarke Dade Vujasinović je i dalje u predistražnoj fazi, a slučaj pokušaja ubistva novinara Dejana Anastasijevića i dalje ostaje nerasvetljen”, navodi se u saopštenju.Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je u ranim jutranjim satima 11. juna 2001. godine udarcem tupim predmetom po glavi u ulazu zgrade u kojoj je živeo.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime