27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

Članovi Predsedništva BiH sa Erdoganom o ubrzanju izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd-Sarajevo

IZVOR:Beta

Članovi Predsedništva BiH na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarali su o ubrzanju izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd, koji će, kako je ocenjeno, doprineti značajnom unapređenju ekonomije BiH.

“Sagovornici su ponovili posvećenost i podršku intenziviranju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, kroz brojne projekte i inicijative, a na dobrobit i unapređenje standarda svih građana”, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović čestitali su Erdoganu na uspešnoj organizaciji Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSuJIE).

Predsednik Turske je izrazio zadovoljstvo uspešnim ishodom Samita, koji će, kako je naglasio, imati pozitivan učinak na unapređenje saradnje zemalja jugoistočne Evrope.

“U srdačnom razgovoru sagovornici su potvrdili dobre i prijateljske odnose između BiH i Turske, koji predstavljaju dobru osnovu za razvoj i unapređenje odnosa na svim poljima”, navedeno je u saopštenju.

Posebna pažnja posvećena je jačanju ekonomske saradnje, gde se očekuje značajno povećanje trgovinske razmene, naročito nakon potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini dve zemlje.

Na sastanku je konstatovano da je ugovorno regulisanje odnosa BiH i Turske na izuzetno visokom nivou, čemu svedoče i brojni potpisani sporazumi i projekti saradnje u oblasti infrastrukture, građevinskih projekata, saobraćaja i promociji stranih investicija.

Na sastanku je bilo reči i o borbi protiv pandemije virusa korona, negativnim efektima na ekonomski, socijalni i zdravstveni aspekt života, te imunizaciji stanovništva.

Članovi Predsedništva BiH zahvalili su Erdoganu na kontinuiranoj pomoći i donaciji 30.000 vakcina za BiH.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime