25/06/2024
16.1 C
Novi Pazar

Medresa “Mehmed Fatih” ispratila desetu generaciju maturanata

IZVOR:IZCG

“Mehmed Fatih” iz Podgorice ispratila je večeras desetu generaciju maturanata i šestu generaciju maturantkinja ove škole.

Na svečanoj akademiji, koja je održana ispred Medrese u Podgorici, a kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, uručena su i priznanja najboljim učenicima. Ovogodišnje školovanje završilo je ukupno 52 učenika, od čega je 17 maturanata i 35 maturantkinja.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poručio je maturantima da znanja koja su stekli tokom školovanja, iskoriste kako bi bili od koristi društvu. “Draga djeco, vama neka je sa srećom. Molim Allaha da vam otvori puteve, da budete od koristi, da nastavljate da stičete korisno znanje, da budete od koristi sebi, svojim porodicama, Medresi, Islamskoj zajednici, društvu u cjelini. Neka vam je hairli”, kazao je Fejzić.On se posebno zahvalio predsjedniku Uprave za vjerske poslove Turske Aliju Erbasu, koji je bio specijalni gost akademije.

Pozdravljajući prisutne, Erbas je poručio da je bio prisutan kada je Medresa “Mehmet Fatih” odškolovala prvu generaciju, prije deset godina. “Tačno prije deset godina prisustvovao sam ispračaju prve generacije maturanata Medrese “Mehmet Fatih”, ovdje u Podgorici. Tada sam rekao da sam još u Turskoj učestvovao na dosta akademija, ali se ni na jednoj nisam tako osjećao. Prošlo je deset godina, a moje uzbuđenje je i dalje isto”, poručio je Erbas.

Direktor Medrese “Mehmet Fatih” Amer Šukurica, imao je za maturante posebnu poruku.“Ponosni smo na vas i nadam se da ćete činiti zdravo i kvalitetno društvo. Mi u Medresi smo jedna porodica i vrata ove kuće će vam uvijek biti širom otvorena. Neka vam stečeno znanje bude vodilja kroz život“, naglasio je Šukurica.

Večerašnjoj svečanoj akademiji prisustvovali su još i ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, predstavnici javnog i političkog života, članovi Islamske zajednice, kao i roditelji učenika.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime