31/05/2024
11.9 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Kanalizacija će se još dugo vremena ulivati u rijeke

IZVOR:Beta

Radio Sto plus došao je do informacija da je Novi Pazar “tek u fazi planiranja izgradnje postojenja za preradu otpadnih voda, za razliku od pojedinih okolnih opština.

Prema tim informacijama, Novi Pazar je samo odredio lokaciju za koju planira da pripremi potrebne projekte.

Imajući u vidu da u nedavnom odredjivanju opština, medju kojima su Raška, Nova Varoš i Priboj, u kojima će se kreditom Razvojne banke Saveta Evrope graditi takva postojenja, nema Novog Pazara.

Član Gradskog veća Hanefija Brničanin rekao je za Sto plus da je u toku izrada projekta i prikupljanje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećih kolektora.

“Imamo idejni projekat od pre 15 godina, ali je u medjuvremenu došlo do promene Zakona o planiranju i izgradnji. Zato taj projekat više nije validan, pa je neophodno uraditi novi”, rekao je Brničanin.

Prema njegovim rečima, postrojenje za preradu otpadnih voda u Novom Pazaru trebalo bi da se finansira iz budućeg kineskog kredita.

“Taj proces u najboljim uslovima traje od tri do pet godina. Kinezi će biti projektanti i izvodjači celog posla”, rekao je on.

Brničanin je dodao da je Novom Pazaru do sada odobreno 40 kilometara kolektorske i 70 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

On očekuje da bi do polovine naredne godine mogla da bude gotova samo projektno tehnička dokumentacija kao i da nije moguće predvideti kada bi mogla da usledi i realizacija tog projekta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime