08/05/2024
14.1 C
Novi Pazar

Vladana Prelić dobitnica književne nagrade “Aladin Lukač”

Nagrada “Aladin Lukač” za mlade pjesnike sa prostora Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji su izdali knjigu 2019. i 2020. godine pripala je većinom glasova Vladani Prelić za knjigu “Kucanje na vrata kule” u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Žiri u sastavu predsednica Jasmina Ahmetagić i članovi Nadija Rebronja i Enes Halilović saglasio se da je konkurencija bila izuzetna i da su presudile nijanse, a kao veoma dobre knjige istaknuta su pjesnička ostvarenja Radmile Petrović, Srđana Sekulića, Maše Živković i Mirka Kekića.

Knjiga Vladane Perlić izdvojila se najpre zrelošću pjesničkog iskustva, ujednačenim kvalitetom pjesama, nesputanim ritmom, originalnim slikama i uspjelim tematizovanjem svakodnevice, ali na momente i humorom koji je postao prava retkost u savremenoj poeziji.

Aladin Lukač je rođen 1976. u Bijelom Polju, živeo je u Novom Pazaru, a tragično je izgubio 2003. život u Gorjevcu kod Bihaća.

Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sjećanja na tragično preminulog mladog pesnika. Nagrada se dodjeljuje od 2004. godine za najbolju objavljenu knjigu pisaca koji nisu stariji od 27 godina.

Plakat – Kulturni centar Novi Pazar

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime