28/05/2024
10.7 C
Novi Pazar

Uputstva stanarima zgrada u Srbiji kako da prijave porodično nasilje u komšiluku

IZVOR:Beta

U saradnji vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Programa za razvoj UN (UNDP), u stambenim zgradama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu postavljena su uputstva stanarima kako da prijave slučajeve porodičnog nasilja u komšiluku.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica tog tela Zorana Mihajlović pozvala je profesionalne upravnike zgrada i u drugim gradovima da se pridruže akciji “Za komšiluk bez nasilja”. 

“Svi možemo pomoći da naše okruženje, naš komšiluk bude bezbedno mesto gde se nasilje ne toleriše tako što ćemo primetiti i prijaviti nasilje a žene koje su izložene podržati”, navela je potpredsednica vlade a preneo njen kabinet. 

Upravnici zgrada koji žele da se pridruže akciji i da u svom komšiluku istaknu uputstva za prijavu nasilja u porodici mogu dobiti besplatne primerke prijavom na imejl adresu communication.rs@undp.org.

Akcija je deo projekta “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama” koji sprovodi Vlada Srbije u partnerstvu sa agencijama UN (UNDP, UN Women, UNICEF i UNFPA) i uz finansijsku podršku Vlade Švedske sa ciljem stvaranja društvenog i institucionalnog okruženja koje doprinosi nultoj toleranciji i iskorenjivanju nasilja nad ženama i devojčicama u Srbiji.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime