30/05/2024
18.9 C
Novi Pazar

U Kragujevcu predstavljena softverska platforma AntiCovid za “smart zakazivanje” pregleda kod lekara

IZVOR:Beta

Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu je danas predstavljena inovativna softverska platforma “AntiCovid” koja omogućava “smart zakazivanje” i upravljanje redovima pacijenata koji čekaju na testiranje.

Platforma je inovativni sistem za smanjenje gužve i pritiska na lekare kada pacijenti dolaze u talasima, nezakazano.

Kako je rečeno, cilj je da potencijalno zdrave osobe nemaju direktan kontakt sa potencijalno zaraženim, da se vreme čekanja svede na minimum i da hitni slučajevi dobiju prednost.

Pacijent na web aplikaciji popunjava elektronski formular i može da zakaže vreme pregleda. Potom dobije i-mejl i sms obaveštenje i jedinstveni kod – šifru. Pacijent potom na E-oglasnoj tabli, preko web aplikacije, prati svoj red i dodje tačno kada je zakazan njegov pregled.

“Svaki lekar u ordinaciji je povezan putem naloga sa sistemom, on prati i uvek može da zna unapred koji pacijent dolazi i njegovu kliničku sliku, hitnost pregleda i godine pacijenta”, rekao je novinarima autor platforme, doktor ekonomskih nauka Miloš Lučić koji radi na Fakultetu medicinskih nauka.

On je rekao da softverska platforma “AntiCovid” na kojoj je radilo 15 stručnjaka, predstavlja “donaciju zdravstvenom sistemu Srbije”, a biće data i internacionalno, nacionalnim zdravstvenim sistemima koji izraze želju za podršku.

Direktor Doma zdravlja u Kragujevcu, Vasilije Antić, rekao je novinarima da će njegova ustanova za 10 do 15 dana biti spremna da radi uz pomoć inovativne softverske platforme.

“Nama će ovo značiti ne samo za Kovid ambulantu, već mislimo da može da bude primenljivo i za sve druge grane gde se pregledi zakazuju. Pacijentu se omogućava da ne čeka na pregled, a lekar unapred zna koliko će imati pacijenata”, rekao je Antić.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime