17/06/2024
27.5 C
Novi Pazar

UNS: Uslovna kazna za napad na Fetića, tužilac i okrivljeni saglasni sa presudom

IZVOR:Beta

Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je lokalnog preduzetnika Kemala Mehmedovića na tri meseca zatvorske kazne, zbog napada na direktora Medija centra Sandžaka Salahudina Fetića, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS navodi da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od godinu dana ne učini novo krivično delo.

Sa uslovnom kaznom za krivično delo nasilničko ponašanje saglasili su se javni tužilac Samir Bakić i okrivljeni, koji su se odrekli prava na žalbu – čime je ta prvostepena presuda postala pravosnažna.

U presudi je, prema navodima UNS-a, navedeno da je 12. avgusta 2020. godine u prepodnevnim satima u restoranu “Kalcone” u Novom Pazaru Mehmedović došao do terase gde je sedeo Fetić i obratio mu se rečima “Ko si ti da spominješ mene i moju majku”, a zatim ga iznenada udario desnom šakom po licu.

Okrivljeni je, kako piše u presudi koju prenosi UNS, u stanju uračunljivosti, sa umišljajem svestan zabranjenosti dela, vršenjem nasilja prema drugom ugrozio spokojstvo gradjana i remetio javni red i mir.

UNS je podsetio da je u avgustu prošle godine tražio od policije da ispita sve okolnosti incidenta u Novom Pazaru u kom se sa glavnim i odgovornim urednikom Sandžak televizije i aktivistom liste Muamera Zukorlića Salahudinom Fetićem, sukobio Mehmedović.

Fetić je tada rekao UNS-u da ne zna zašto ga je Mehmedović napao, da se poznaju i da nisu u lošim odnosima.

Mehmedović je u to vreme u izjavi UNS-u negirao da je napao Fetića tvrdeći da mu je prišao kako bi ga pitao zašto je pričao kod kolega u televiziji “da je izdajnik” i “da bi prodao majku za sitne pare”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime