29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

Građani Novog Pazara rekli da žele stomatološku ordinaciju za osobe sa poteškoćama u razvoju

Odbornice stranke SDA Sandžaka koje su prethodnih dana realizovale peticiju za formiranje stomatološke ordinacije za osobe sa poteškoćama u razvoju, predale su danas u Skupštini grada projekat „Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom“ uz 4810 potpisa peticije od strane građana.

Za četiri dana, koliko su aktivno prikupljale potpise punoljetnih građana, prema riječima Dinhete Pulić koja je odbornica SDA Sandžaka, dnevno je bilo oko 1000 potpisnika, što govori o tome da građani žele da riješe problem koji imaju osobe sa poteškoćama u razvoju.

“Ovom peticijom građani su rekli svoje, jasno su poručili da neće više tolerisati da lica sa poteškoćama u razvoju svoje stomatološke probleme rješavaju u drugim gradovima, već da mogu to da rade u svom gradu”, kazala je Pulić.

Dinheta je takođe naglasila da je ovo pitanje ljudskosti i humanosti i pozvala sve one koji mogu da utiču na to da se realizuje ovaj projekat, da to i učine bez odlaganja.

Uz odbornice stranke SDA Sandžaka u toku predavanja projekta i potpisa, ali i tokom realizacije same peticije, prisustvovali su roditelji sa svojom djecom koja imaju poteškoće u razvoju kao i njihovi edukatori.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime