28/03/2024
16.2 C
Novi Pazar

Novi Pazar: U vrtiće upisano 285 dece, na čekanju 122 mališana

IZVOR:Beta

Na poslednjem konkursu za upis dece u vrtiće Predškolske ustanove “Mladost” u Novom Pazaru primljeno je 285 dece, dok je njih 122 na listi čekanja, rečeno je danas radiju Sto plus u toj ustanovi. 

Najviše dece primljeno je u objektu “Dečija radost” (115), slede “Pčelica” (70), “Mladost” (60) i “Abu Dabi” gde je upisano 40 dece. 

Stručni saradnik ove ustanove Amer Pašović rekao je da u vrtiću “Naše dete” ove godine neće biti prijema dece jer su kapaciteti popunjeni, a u planu je i izgradnja novog vrtića na tom mestu. 

“Rušenje tog objekta i izgradnja novog, očekuje se iduće godine, a nadamo se da će uskoro biti osposobljen i vrtić ‘Čarolija’ na Šestovu kome nedostaje prilazni put. Tu će biti smešten veliki broj dece iz vrtića ‘Naše dete’, dok će ostatak biti rasporedjen po drugim objektima”, naveo je Pašović. 

On je dodao da ova ustanova zbog epidemije korona virusa i dalje radi sa 50 odsto kapaciteta, i izrazio očekivanje da će lokalni krizni štab odobriti da se od septembra radi punim kapacitetom. 

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime