29/03/2024
8.3 C
Novi Pazar

Direktor industrije duvana predviđa kraj cigareta za 10 godina

IZVOR:Beta

Izvršni direktor kompanije koja proizvodi cigarete “Marlboro” rekao je da je ta kompanija predvidela kraj prodaje tradicionalnih cigareta u Velikoj Britaniji u roku od 10 godina.

“Želim da omogućim ovoj kompaniji da pušenje cigareta ostavi u istoriji”, rekao je Jacek Olčak, izvršni direktor kompanije “Philip Morris International” za londonski dnevnik “Mejl”.

“Mislim da se u Velikoj Britaniji za najviše deset godina, može u potpunosti rešiti problem pušenja” cigareta, rekao je on.

Na pitanje da li to znači da će “Philip Morris” u tom roku prestati da prodaje cigarete u Velikoj Britaniji, rekao je: “Apsolutno!”.

Olčak je rekao i da će marka “Marlboro” “nestati” iz Velike Britanije.

Godinama “Philip Morris” govori da njegova budućnost ne uključuje cigarete “Marlboro” dok se prebacuje na elektronske duvanske uređaje. Ta kompanija je postavila cilj da zameni cigarete alternativama, kao što je IKOS sistem zagrejanog duvana, bez sagorevanja.

Cilj “Philip Morrisa” je, kako je saopšteno, da do kraja 2025. godine po neto prihodu postane glavna kompanija “bez duvanskog dima”.

U julu 2019. britanska vlada je rekla da želi da 2030. godine bude kraj pušenja cigareta u Engleskoj.

“Philip Morris International Inc.” izdvojen je iz duvanske kompanije “Altria” 2008. godine da bi se usredsredio na prodaju na tržištima u razvoju, dok “Altria” posluje na domaćem, američkom tržištu i matična je kompanija kompanije “Philip Morris USA”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime