28/05/2024
10.7 C
Novi Pazar

Besplatna podela tableta beogradskim osnovcima stvara jaz između glavnog grada i ostalih delova Srbije

IZVOR:Beta

Grupa organizacija civilnog društva je danas ocenila da bi najavljeni projekat “Beotablet”, odnosno besplatna podela tableta beogradskim osnovcima od trećeg do šestog razreda mogla da poveća digitalni jaz između glavnog grada i ostalih delova Srbije.

Te organizacije su, u saopštenju, pitale nadležne na koji način je predviđeno da se pruži podrška lokalnim samoupravama i manje razvijenim sredinama da bi se imali iste uslove kao što imaju i deca u Beogradu.

“Budući da je digitalni jaz izmedju Beograda i drugih regiona već veliki, nepostojanje jasnog plana za njegovo prevazilaženje može samo produbiti nejednakosti kada je reč o dostupnosti kvalitetnog obrazovanja i društvenoj inkluziji, a na duže staze i šansama za zaposlenje i dostojanstvene uslove za život mladih ljudi”, navodi se u saopštenju.

Uz Inicijativu za ekonomska i socijalna prava, Nacionalnu asocijacija nastavnika/ca gradjanskog vaspitanja i saradnika/ca, pitanja nadležnima uputili su i 
Inicijativa Vršnjaci vršnjacima – online digitalne klupe, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Centar za prava deteta, Praxis i Centar za integraciju mladih.

Tu su još i nevladine organizacije Alternativni centar za devojke, Centar za razvoj zajednice LINK, Omladinski centar CK13, Impuls Tutin, Grupa 484, Gradjanske inicijative, Sinhro Mozaik, Ženski centar Užice, Romski centar Daje, Romski centar za žene i decu Daje i Fondacija za mlade Obrenovca.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime