29/03/2024
7 C
Novi Pazar

BNV pokreće inicijativu jedinstvene podrške R. Turskoj na teritoriji Sandžaka

Bošnjačko nacionalno vijeće pokreće inicijativu za pružanje podrške požarom ugroženim dijelovima u Republici Turskoj.

Kako stoji u saopštenju Vijeća, predsjednica Vijeća dr. Jasmina Curić, sa svojim saradnicima, sastala se sa predstavnicima nevladinog sektora koji su prepoznatljivi po aktivnostima dobrim za zajednicu i dogovorila jedinstven nastup u pružanju podrške dijelovima zahvaćenim požarom u Republici Turskoj.

Narednih dana počinje kampanja za prikupljanje donacija kako bi se obezbijedila stabla koja će biti zasađena na jednom od dijelova zahvaćenim požarom. Izvršni odbor Vijeća će oformiti Organizacioni odbor koji će rukovoditi kampanjom, a u toku nedjelje otvoriće se i račun u banci koji će biti isključivo namijenjen u svrhu ove akcije.

“Poruka sa ovog sastanka je da ovaj vid ujedinjenja svih organizacija predstavlja najbolji način da se pokaže jedinstvo građana Sandžaka i pošalje podrška Republici Turskoj”, stoji u saopšenju.

Ovu akciju provodit će skupa Bošnjačko nacionalno vijeće i Bošnjačko vijeće Crne Gore.

Jedinstven nastup u ovoj inicijativi podrazumijeva aktivno djelovanje svih onih koji se žele pridružiti ovoj ideji, a pozvane su opštine u Sandžaku, pojedinci i organizacije da se jave putem maila ili broja telefona Vijeća i budu obavješteni o koracima kampanje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime