30/05/2024
18.9 C
Novi Pazar

Mediji i NVO reagovali povodom slučaja Hamidovića

Povodom ranjavanja Edina Hamidovića vatrenim oružjem u centru Sjenice, organizacije civilnog društva i mediji iz Novog Pazara upućuju najoštrije osude i traže hitne reakcije nadležnih institucija. Potpisnici smatraju da su ovim postupkom na najbrutalniji način ugroženi sloboda govora, ljudska prava i normalan život u lokalnoj zajednici.

Pravo na aktivizam, izražavanje različitih političkih i drugih stavova ni pod kojim uslovima ne mogu da budu predmet bilo kakvih javnih, tajnih ili drugih pritisaka koji direktno ugrožavaju, ne samo lični integritet, već i dostojanstvo i slobodu svih građana.

Ovakav napad zbog slobode govora  dodatno uznemirava  javnost, posebno ako je u njima jasno vidljiva pretnja po život i zdravlje osoba koje su društveno angažovane ili pretnja upućena članovima njhovih porodica.

Zahtevamo od nadležnih institucija da ispitaju slučaj do kraja , sankcionišu odgovorne i pruže zaštitu svim građanima, a posebno onim licima koja su društveno angažovana u lokalnoj zajednici.

Ovo saopštenje potpisali su: Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar DamaD, Urban-In,  Akademska inicijativa Forum 10, A1, Snews  i Takt info.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime