19/04/2024
4.3 C
Novi Pazar

Film „Nečista krv – Greh predaka” od nacionalnog značaja

Film „Nečista krv – Greh predaka” reditelja Milutina Petrovića pod vedrim nebom otvorio je četvrto izdanje Dunav festa 20. avgusta, u atraktivnom ambijentu Smederevske tvrđave. Nakon projekcije, publici su se uz ovacije poklonili glumci i šira ekipa filma.

Katarina Radivojević, koja je u filmu „Nečista krv – Greh predaka” odigrala jednu од najupečatljivijih uloga svoje karijere, posetila je Dunav Fest sa delom glumačke postave i filmske ekipe: „Film sam za sad gledala samo jednom, i imam previše utisaka. Nije bilo jednostavno sumirati i svrstati ih u jednu misao. Meni je najupečatljiviji, verovatno i zbog mog lika, zapravo taj greh predaka, koliko je on snažan. Zamislila sam se nad mojim precima i još više počela da istražujem njihove grehove, shvativši šta se ovde sve dešavalo”.

U filmu, pored Dragana Bjelogrlića, Anđele Jovanović, Katarine Radivojević, Feđe Stukan, Nele Mihailović, Dejana Bućin, Marka Grabeža, Tima Seyfi, Milice Gojković, Teodore Dragićević, Vaje Duhović, Nikole Vujović i Aleksandra Ristovskog, jednu od glavnih uloga, igra i Nedim Nezirović, mladi glumac iz Novog Pazara.

Nakon velikog uspeha festivalske premijere na Festivalu evropskog filma Palić i nagrade publike koju je osvojio, kao i nagrade za najbolji scenario na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, festivalska publika će film moći da pogleda i 22. avgusta u Nišu, na 56. Festivalu glumačkih ostvarenja – Filmski susreti.

U utorak 24. avgusta, film „Nečista krv – Greh predaka” reditelja Milutina Petrovića imaće bioskopsku premijeru u Beogradu. Svečana premijera zakazana je za 19.30 u Kombank dvorani i u 20.30 u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade. Nakon obe projekcije, ekipa filma i glumci će se pokloniti pred publikom.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno, 26. avgusta i sa velikim iščekivanjem publike otvara jesenju sezonu bioskopa.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime