29/03/2024
17.5 C
Novi Pazar

Biševac: Novi Pazar nije žarište korona virusa

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru pogoršana, ali je odbacio ocenu da je taj grad, zajedno sa Tutinom, "ozbiljno žarište" korona virusa.

IZVOR:Beta

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru pogoršana, ali je odbacio ocenu da je taj grad, zajedno sa Tutinom, “ozbiljno žarište” korona virusa.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je u četvrtak da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru pogoršava i da su taj grad i Tutin “ozbiljna žarišta” kovida u Srbiji.

“Trenutno je 97 pacijenata smešteno u novopazarskoj bolnici, a od tih 97, troje je primilo vakcinu. Ovim putem želim da apelujem da se gradjani vakcinišu”, kazao je Biševac na konferenciji za novinare u Čajetini.

Biševac je naveo da je u tom gradu od 71.000 stanovnika, vakcinisano oko 21.000, ali je dodao da je to grad mladih, sa 30 odsto maloletnih lica.

“Postoji opasnost od korona virusa. Prošle godine smo bili prvi grad po zahvaćenosti korona virusom i dosta smo loše prošli”, rekao je on.

Biševac je naveo da se za sada ne planira uvodjenje restriktivnih mera u tom gradu i podsetio da su neka kulturna dešavanja zbog epidemiloške situacije odložena i skraćena.

On je kazao da je nedavno održan sastanak lokalnog Kriznog štaba sa sekretarom Djerlekom, na kojem su razgovarali o predstojećoj školskoj godini i o smeštajnim kapacitetima bolnica.

“Spremni smo što se tiče bolnica i lokalna samouprava je spremna da pruži kompletnu podršku”, istakao je Biševac.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime