20/04/2024
2.3 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Raste broj hospitalizovanih i preminulih

Grafikonom je predstavljen period od početka avgusta 2021. godine do danas, na kojem se, prema zvaničnim podacima, jasno može vidjeti trenutno stanje kao i stanje prethodnog mjeseca u Novom Pazaru.

IZVOR:TAKT

U poslednja 24 sata u Regionalnom COVID centru Novi Pazar preminula su 2 pacijenta, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije. Broj novih prijema je 24 (Novi Pazar 20, Raška 2, Sjenica 1, Crna Gora 1) dok je otpušteno 18 pacijenata.

Trenutno je hospitalizovano 187 pacijenata, za 8 manje od najvećeg broja hospitalizovanih pacijenata tokom ove godine, 21. marta, kada je bilo 195 pacijenata hospitalizovano u Regionalnom COVID centru Novi Pazar.

Novi Pazar je u toku prethodne godine, u jednom periodu, postao žarište Korona virusa, kada je broj hospitalizovanih pacijenata prešao zatečeni kapacitet bolnice u tom gradu. Prema zvaničnim informacijama, 8. jula 2020. godine bio je najveći broj hospitalizovanih u Novom Pazaru i to 389 pacijenata.

Hospitalizovanjem većeg broja građana iz okolnih gradova, Tutina, Sjenice i Raške, Opšta bolnica Novi Pazar 6. jula 2020. godine, odlukom Ministarstva zdravlja postala je Regionalni COVID centar.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

1 komentar

  1. Vest bi bila potpunija ako bi sadržala informacije o vakcinisanim i nevakcinisanim hospitalizovanim i preminulim pacijentima. Čisto da se vidi kakva je situacija i koja je razlika.

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime