18/06/2024
16.5 C
Novi Pazar

Sandžačka šuma Turskoj – poklon narodu Turske od naroda iz Sandžaka

Bošnjačko nacionalno vijeće, Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, Grad Novi Pazar, Opština Tutin, Udruženje Svetionik, Asocijacija Maturanata Turske (ASMAT) jedinstveno realizuju kampanju “Sandžačka šuma Turskoj”.

Javnost Sandžaka upoznata je sa trenutnom situacijom u Republici Turskoj i o dijelovima koji su ugroženi požarima u toj zemlji. Iako su već sada gotovo svi požari ugašeni, šteta koju su požari nanijeli šumama u Turskoj je velika.

Upravo zbog svega navedenog, plan je da se obezbijedi što veći broj sadnica koje će se posaditi na neku od parcela koja je bila zahvaćena požarom. Parcela koju budemo dobili za obnavljanje i ponovno pošumljavanje, dobiće naziv „Sandžačka šuma – poklon narodu Turske od naroda Sandžaka“. Time će se ostaviti trajni bratski trag i pokazati narodu Turske ljubav i briga.

𝐃𝐨𝐧𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 za sadnice mogu se uplatiti putem računa koji je otvoren posebno za ovu namjenu: Banca Intesa – 160600000123257755

Poziv za priključivanje ovoj kampanji važi za sve institucije, organizacije kao i za sve pojedince, a sve u cilju jedinstvenog djelovanja i pružanja jedinstvene podrške R. Turskoj.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime