28/05/2024
10.7 C
Novi Pazar

Novi Pazar: povećano interesovanje za vakcinaciju

IZVOR:Beta

U poslednjih pet dana je za tri puta poraslo interesovanje Novopazaraca za primanje vakcine protiv korona virusa nego što je bilo do početka prošle nedelje, objavio je danas Radio Sto plus.  

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić rekao je da je najveća potražnja za Fajzerovom vakcinom, a da na zalihama ima dovoljno svih vakcina. 

“U nedelju su date 183 prve doze, 22 druge i 12 trećih doza. Poslednjih pet dana dali smo ukupno 1.121 dozu, što znači da je dnevni prosek bio 224 vakcine. Poredjenja radi, od 4. do 7. septembra dali smo ukupno 71 dozu”, rekao je Spahić tom radiju. 

On je dodao da je do sada u Novom Pazaru prvu dozu vakcine primilo 23.286, drugu 20.493, a treću 1.388 gradjana. 

Vakcinalni punktovi se formiraju prema potrebi, pa tako za sada rade dva, od kojih je jedan u Domu zdravlja, koji radi svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a drugi u Domu omladine, koji radnim danima radi od 8 do 18 časova, a vikendom od 8 do 14 sati. 

“Ukoliko bude ovakva potražnja za vakcinacijom i u narednom periodu, neće biti nikakvih problema da formiramo još dva vakcinalna punkta”, rekao je Spahić. 

On je istakao da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru ne smiruje i da može doći i do pogoršanja, jer je procenat gradjana kod kojih su PCR testovi potvrdili prisustvo korona virusa od 7. septembra do danas preko 40 odsto.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime