22/07/2024
18.9 C
Novi Pazar

Zelenović: Podrška “Ne davimo Beograd” na izborima u glavnom gradu

IZVOR:Beta

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović izjavio je da zbog programskih razlika nije realno da opozicija u Srbiji ima jednu izbornu listu na predstojećim beogradskim i parlamentarnim izborima, ali je dodao da je moguće dogovoriti se o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

“Ostvarivo je i neophodno postići dogovor oko nekoliko stvari. Pre svega, svi imamo istog protivnika, a to je loša vlast. Prvo da dogovorimo u opoziciji da se ne napadamo. Kome je u interesu hajka koja se vodi protiv organizatora ‘ekološkog ustanka’? Pa, režimu”, kazao je Zelenović u intervjuu za list Blic.

Zelenović je naveo da opozicija treba da dogovori “odbranu” biračkih kutija, da napravi dobre biračke odbore i efikasnu logistiku.

“I onda je dostižan dogovor da, posle izbora, pravimo većinu, da premijera i gradonačelnika daju liste koje dobiju najviše glasova. A ako uslova za izbore ne bude, svi krećemo u pobunu”, naglasio je Zelenović.

On je rekao da neće biti predsednički kandidat, niti kandidat na izborima u Beogradu, već da će gradjanska platforma “Akcija”, čiji je inicijator, podržati inicijativu Ne davimo Beograd na izborima u glavnom gradu.

“Uveren sam da je moguće napraviti izvanrednu listu, koja bi odlučujuće doprinela pobedi opozicije. Ja sam potpuno posvećen parlamentranim izborima i borbi za izborne uslove”, istakao je on.

Govoreći o ekološkom protestu “Ustanak za opstanak” održanom u subotu, Zelenović je kazao da je organizatorima predložio da odmah krenu po Srbiji jer “svako mesto čeka svoj ekološki ustanak”.

“I svugde treba da kažemo ono što smo izgovorili u Beogradu: pobedićemo u borbi za čistu vodu, vazduh i zemljište, ali kada se izborimo za pošteno i slobodno glasanje”, naglasio je Zelenović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime