14/04/2024
26.2 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Pada broj hospitalizovanih

Grafikonom je predstavljen period od početka avgusta 2021. godine do danas, na kojem se, prema zvaničnim podacima, jasno može vidjeti trenutno stanje kao i stanje prethodnog mjeseca u Novom Pazaru.

IZVOR:TAKT

U poslednja 24 sata u Regionalnom COVID centru Novi Pazar preminula su 3 pacijenta, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije. Broj novih prijema je 23 (Novi Pazar 16, Raška 5, Sjenica 1, Tutin 1) dok je otpušteno 30 pacijenata.

Od 1. avgusta do 21. septembra preminulo je 90 pacijenata od Kovid 19.

Trenutno je hospitalizovano 160 pacijenata, za 35 manje od najvećeg broja hospitalizovanih pacijenata tokom ove godine, 21. marta, kada je bilo 195 pacijenata hospitalizovano u Regionalnom COVID centru Novi Pazar.

Nakon drastičnog rasta broja hospotalizovanih krajem avgusta i početkom septembra bilježimo stabilizaciju situacije i blagi pad hospitalizovanih pacijenata.

Novi Pazar je u toku prethodne godine, u jednom periodu, postao žarište Korona virusa, kada je broj hospitalizovanih pacijenata prešao zatečeni kapacitet bolnice u tom gradu. Prema zvaničnim informacijama, 8. jula 2020. godine bio je najveći broj hospitalizovanih u Novom Pazaru i to 389 pacijenata.

Hospitalizovanjem većeg broja građana iz okolnih gradova, Tutina, Sjenice i Raške, Opšta bolnica Novi Pazar 6. jula 2020. godine, odlukom Ministarstva zdravlja postala je Regionalni COVID centar.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime